dinsdag 2 december 2008

Het kernkwadrant der KLUNZEN!

In de Volkskrantbanen van vandaag staat een stuk waarin ik reageer op een stelling over een emailvrije dag: een actie tegen irritant emailgebruik. Slechte timing...laat ik iedereen vooral even uitleggen: deze reactie gaf ik duidelijk nog voordat ik afgelopen vrijdag mijn nieuwe Making Sense Magazine verzond.

Ik heb weken lang gezwoegd op mijn nieuwe nieuwsbrief want hij moest en zou geweldig moeten worden en het moest wel opvallen!!

En toen hij dan eindelijk klaar was, was ik verliefd... op mijn eigen magazine.
Ik popelde om “Making Sense Coaching” nieuwe stijl aan de wereld te presenteren.

En zo gebeurde het .... ik schoot lekker door en belandde pardoes in het kwadrant der klunzen. In een moment van onoplettendheid verstuurde ik mijn nieuwsbrief aan een van de verzendlijsten, met de namen in de CC-regel, in plaats van in de BCC regel.

Shock en horror!!! Na deze klunserige actie voelde ik me vreselijk! Ik was NIETS meer waard, IEDEREEN zou me haten en NIEMAND neemt me ooit nog serieus.
Enige huilbuien later kwam gelukkig de coach in mij snel in actie om dit nare gevoel te bestrijden. Wat heb ik hier van geleerd? Hoe ga ik het oplossen en omdraaien naar iets positiefs? Hoe gaat deze actie mij helpen? En wat is nu eigenlijk de positieve kant van een kluns in de kernkwadranten van Ofman?

“Charme!” riep een lieve vriendin gelijk. Maar ik zag echt alleen maar mijn overbekende spook van ongeduld, onhandigheid en roekeloosheid. Wat zou Ofman daar nou van vinden, toch maar even in de kernkwadranten duiken!

“Oh ja-momentje”: ongeduld is natuurlijk iets te veel daadkracht en roekeloosheid is zonder enige twijfel de overtreffende trap van bevlogenheid!!


Maar die onhandigheid dan? Crisis! Als pienter en grappig persoontje improviseer ik graag in crisissituaties. Handig improviseren met humor........
JAAAH, dat is het! Daar ligt als kluns mijn uitdaging! Als ik een beetje dom ben, dan maar gelijk helemaal over de top en met de billen bloot, lekkere zelfspot is gezond!


En eigenlijk erger ik me toch altijd aan mensen die sommige dingen in het leven te serieus nemen, dat is mijn allergie. Het is toch eigenlijk reuzegrappig dat ik door mijn klunserigheid zo ben opgevallen!! Typisch Tessa!

HOERAAAA, ik ben een kluns!

1 opmerking:

martinjansen zei

Herkenbaar hoor, een mail versturen zonder bijlage. Te gehaast, te veel aan je hoofd, zeg het maar. Voordeel is wel dat tweemaal je mail in de box van de ander komt waardoor je meer opvalt! Marketingtechnisch gezien vanuit dit standpunt interessant, of toch irritant?!