vrijdag 17 juni 2011

Wat een recruiter je niet vertelt over je sollicitatie, maar ik wel!
Afwijzing na afwijzing, niet eens een uitnodiging krijgen en mooi verpakte volzinnen in afwijzingsbrieven waar je niets wijzer van wordt. Het is een grote ergernis op de arbeidsmarkt en zeker als je al wat langer zoekende bent, kan het je tot wanhoop drijven. Wat bij de een wel werkt, werkt vervolgens de keer er na niet meer en je weet echt niet meer hoe je je nu weer moet onderscheiden.

Terwijl jij je best doet om een pakkende sollicitatiebrief te schrijven, maken de meeste bedrijven zich af met standaardafwijzingen. En als je op gesprek bent geweest en je krijgt een persoonlijke toelichting, dan kan je daar vaak nog niet veel mee. Want recruiters zijn nu eenmaal niet de aangewezen persoon om je te helpen met je volgende sollicitatie. Dus krijg je vaak sociaal acceptabele uitspraken als "er is geen klik" of "de andere kandidaat voldoet beter aan de eisen".
Recruiters krijgen momenteel ook bakken vol met sollicitanten, hebben een ander commercieel doel, hebben andere maatstaven en zijn ook geen sollicitatiecoaches. Dus blijf je in het duister tasten, want het zal zelden voorkomen dat je echt opbouwende feedback krijgt bij een afwijzing.


En eigenlijk is dat jammer, want het kan soms zo makkelijk te verhelpen zijn.

Ik kan je wel helpen bij de volgende sollicitatie-raadsels:
 • Waarom wordt jouw brief niet eens gelezen?
 • Waarom wordt je niet uitgenodigd op basis van je brief en je cv?
 • Waarom ben jij altijd de goede tweede maar nooit de winnaar?
 • Hoe is jouw eerste indruk? Wat voor uitstraling heb je?
 • Solliciteer je eigenlijk wel op de juiste functies en in de juiste branche?
 • Hoe ziet jouw "persoonlijke arbeidsmarkt" er uit?
 • Klopt je cv wel met wie jij eigenlijk bent en wat je wilt?
 • Ben je je wel bewust van het beeld dat jij uitstraalt en hoe anderen jou waarnemen?
 • Hoe zelfverzekerd (of niet) kom jij over?
 • Wat is jouw blinde vlek?
 • Heb jij wel in huis wat jij beweert te hebben?
 • Wat zegt jouw online identiteit over jou?
 • Wat zou een recruiter nu echt denken over jou?
Ik geef hierover graag feedback en misschien is dat niet mals, maar wel altijd in een leuke sandwich verpakt. Bovendien geef ik je ook tips en advies om die blinde vlekken of schoonheidsfoutjes te verhelpen! Ik help je graag met verschillende eye-openers, concrete en praktische oplossingen!

Want wat die recruiters jou dus niet (willen, durven, mogen of kunnen) vertellen, dat doe ik wel!!

Je bent van harte welkom bij Making Sense voor een persoonlijke sollicitatie-scan, waarbij ik jou in 1 of 2 uur help om de puntjes op jouw i van Identiteit, Imago en Impact te zetten.

Dat doe ik persoonlijk, niet via mail, want dan mis je toch een belangrijk onderdeel van jouw sollicitatiepresentatie. Je kunt nog zo'n mooi cv hebben maar als niemand jou ooit heeft verteld dat je misschien wel te hard of te snel praat, of er qua kleding niet uitziet zoals gewenst in een bepaalde branche, of je persoonlijke presentatie of verzorging echt te wensen overlaat, dan helpt allen je cv je uiteindelijk ook niets verder.

Feedback in sandwichmodel:

Ook de sollicitatie-scan is deze zomer in de aanbieding met 10% korting op een sessie van 1 uur (van 99,00 voor 89,00) of een sessie van 2 uur (van 150,00 nu voor 135,00).

Dus maak nu die afspraak en zorg dat jij straks volop in de schijnwerpers staat bij jouw nieuwe werkgever!!

1 opmerking:

Renee zei

Ik kan er stevig van balen wanneer ik weer een nietszeggende afwijzing ontvang. Niet eens wat punten ter feedback...